Specialisaties en samenwerkingen
Naar welke informatie bent u op zoek?
Bekijk alle patiënteninformatie van Medische PsychologieOnze zorgverleners
Het hele zorgteamHandig om te weten
Ja. Psychologische ondersteuning of behandeling kan door alle medisch specialismen van het ziekenhuis worden aangevraagd en vindt zowel poliklinisch als tijdens een opname plaats. U krijgt een verwijzing van uw specialist, deze stuurt u door naar de Medische Psychologie.
Wanneer u bent opgenomen, komen wij zo nodig naar de verpleegafdeling waar u op dat moment verblijft.
- Schrijf de vragen die u heeft thuis op en neem deze mee naar uw afspraak.
- Laat een familielid of naaste meeluisteren. 2 personen horen meer dan 1.
- Tips voor in de spreekkamer.
- Neem een geldig identiteitsbewijs mee.
- Een afspraak maken, verplaatsen of afzeggen.
De meeste zorg in het ziekenhuis valt binnen de basisverzekering. U betaalt (bijna) altijd een verplicht eigen risico. Of uw zorg vergoed wordt, hangt af van uw polisvoorwaarden. Informeer bij uw zorgverzekeraar of uw behandeling wordt vergoed.
Kijk voor meer informatie bij Kosten en facturen.
Medische Psychologie doet mee aan wetenschappelijk onderzoek. Daarbij wordt samengewerkt met het Expertisecentrum Hersenletsel Limburg en met Maastricht University.
Wanneer u als patiënt een bijdrage kunt leveren aan wetenschappelijk onderzoek, dan wordt u daarvoor benaderd. Daarna beslist u of u wel of niet wilt deelnemen.
VieCuri maakt deel uit van de Samenwerkende Topklinische Ziekenhuizen in Nederland. Een belangrijk speerpunt van het bieden van topklinische zorg, is het opleiden van (zorg)professionals.
Medische Psychologie biedt opleidingsplaatsen voor de opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog en de opleiding tot klinisch neuropsycholoog. Daarnaast bieden we stageplekken aan voor studenten van de masteropleiding medische psychologie van de Universiteit van Tilburg. Bekijk de actuele vacatures voor deze opleidings- en stageplaatsen.