Gastro-intestinale Chirurgie (maag-darm operaties)

De Gastro-intestinale Chirurgie in VieCuri behandelt patiënten met goed- en kwaadaardige aandoeningen van de maag, lever, galblaas en darmen. Het kenmerk van de Gastro-intestinale Chirurgie in Noord-Limburg is de samenwerking met andere specialismen en onze (gespecialiseerde) verpleegkundigen. Vanzelfsprekend is er samenwerking met de Maag-, Darm-, en Leverartsen (MDL-artsen) en de oncologische chirurgen. Deze multidisciplinaire samenwerking betekent voor u als patiënt dat meerdere specialisten hun kennis bundelen om u optimaal te kunnen behandelen.

Onze zorgverleners

dr. C.L.H. (Charles) van Berlo

chirurg-oncoloog

dr. P.H.A. (Paul) Nijhuis

chirurg-oncoloog

T. (Thomas) Schok–Rivera Gálvez

chirurg-oncoloog & gastro-intestinaal chirurg

dr. F. (Frits) Aarts

chirurg-oncoloog

Het hele zorgteam

Handig om te weten

Voor een eerste afspraak heeft u altijd een verwijzing nodig van uw huisarts of een andere verwijzer.

In ieder ziekenhuis zijn wachttijden. Wij doen er alles aan om u zo snel mogelijk te helpen. Bekijk de wachttijden per specialisme.

De meeste zorg in het ziekenhuis valt binnen de basisverzekering. U betaalt (bijna) altijd een verplicht eigen risico. Of uw zorg vergoed wordt, hangt af van uw polisvoorwaarden. Informeer bij uw zorgverzekeraar of uw behandeling wordt vergoed.

Kijk voor meer informatie bij Kosten en facturen.

Onze afdeling heeft onderzoek gedaan naar de beeldvorming (MRI) van patiënten met kanker van de endeldarm, de kwaliteit van leven bij patiënten met kanker van de dikke darm die een stoma krijgen en doet onderzoek om het proces bij de diagnostiek van darmkanker te verbeteren.

 

Wij bestuderen vermoeidheidsklachten die kunnen blijven na een operatie voor darmkanker. Ook kijken wij hoe de onderzoeken vóór de operatie van een blinde darmontsteking het beste kunnen plaatsvinden. VieCuri doet ook mee aan een drietal onderzoeken naar de behandeling van ontstekingen van het S-vormige deel van de dikke darm (diverticulose van het sigmoïd). 

 

U kunt worden gevraagd om mee te doen aan een onderzoek. Dit is altijd vrijwillig en u moet zich nooit verplicht voelen om mee te doen.

scroll terug naar boven