Waar bent u naar op zoek?

Aandachtspunten bij een hechtwond

Aandachtspunten bij een hechtwond

U bent door een arts op de Spoedeisende Hulp behandeld voor een wond. Deze wond is gehecht. Hier vindt u enkele tips hoe u het beste met deze wond kunt omgaan.

Pijnklachten

Een wond kan pijnlijk zijn. Indien nodig kunt u hiervoor een pijnstiller innemen. Paracetamol (500 mg) is zonder recept verkrijgbaar bij drogist of apotheek.

Let op: bij kinderen gelden andere regels voor de dosering. Lees daarom voor de juiste dosering en eventuele bijwerkingen altijd eerst de bijsluiter.

Wondverzorging

Na 24 tot 48 uur mag u de pleister van de wond verwijderen en weer douchen. De wond is dan voldoende dicht. Als het gaasje vast zit aan de wond kunt u dit onder de douche losweken. Na het douchen dient u de wond droog te deppen.

U mag niet baden en zwemmen zolang u hechtingen heeft. Het droog houden van de wond bevordert een goede wondgenezing. U kunt dus beter geen afsluitende pleister op de wond gebruiken; deze maakt de wond vochtig.

Wondinfectie

Als de wond binnen 5 dagen rood, dik en pijnlijk wordt, er pus uitkomt en/of u koorts ( 38,0 0C of hoger) hebt, moet u contact opnemen met de polikliniek Chirurgie of met de Spoedeisende Hulp.

Hechtingen

Soms kunnen huidhechtingen wat irritatie veroorzaken. De huid rondom de hechtingen kan dan wat rood zijn. Dit is geen reden tot ongerustheid. In de meeste gevallen moeten de hechtingen die zichtbaar zijn verwijderd worden. Afhankelijk van de plaats van de wond gebeurt dit tussen de 5 en 14 dagen. U of de verpleegkundige van de Spoedeisende Hulp heeft hiervoor een afspraak gemaakt op de polikliniek Chirurgie.

Meer informatie

Praktische medische informatie na uw bezoek aan de SEH vindt u op de website 
www.sehzorg.nl of via de gratis app “seh zorg”. De website is ontwikkeld door de 
Nederlandse Vereniging voor Spoedeisende Hulp Artsen (NVSHA). U vindt hier 
antwoorden op veelgestelde vragen.

Vragen

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Stel uw vragen tijdens het eerstvolgende bezoek of bel naar:

Contact

Opmerkingen

  • Ziet u een typfout, een taalkundige fout, of heeft u moeite met de leesbaarheid?
  • Ziet u teksten of afbeeldingen met auteursrechten die wij niet hebben vermeld?

Stuur een e-mail naar communicatie@viecuri.nl en we zoeken een passende oplossing.

Disclaimer

Deze informatie is algemeen en geen behandeladvies. De informatie is ook geen vervanging van de afspraken die tussen patiënt en zorgverlener zijn gemaakt. VieCuri kan niet aansprakelijk worden gesteld voor schade als gevolg van mogelijke onjuistheden. Bekijk hier de uitgebreide disclaimer.

scroll terug naar boven