Inleiding
Uw kind verblijft momenteel op de afdeling Neonatologie/ Couveusesuites van het Geboortecentrum. Na ontslag komt u met uw kind op controle bij de kinderarts. Daarnaast gaat u ook regelmatig voor controles naar het Consultatiebureau (GGD Jeugdgezondheidszorg).
Wat doet de GGD Jeugdgezondheidszorg?
Tot 4 jaar bezoekt een kind regelmatig de verpleegkundige Jeugdgezondheidszorg van het Consultatiebureau. Hier wordt de groei en ontwikkeling van uw kind gevolgd. De ouder/verzorger kan hier ook terecht met vragen.
Kennismakingsgesprek met een verpleegkundige Jeugdgezondheidszorg
In een aantal situaties is het fijn om al tijdens de ziekenhuisopname contact te leggen met een verpleegkundige van de Jeugdgezondheidszorg. Dit kan het geval zijn als:
- uw kind te vroeg (prematuur) geboren is vóór de 33ste week van de zwangerschap;
- uw kind een groeiachterstand had tijdens de zwangerschap en minder dan 1500 gram woog;
- uw kind opgenomen is geweest in een academisch centrum (NICU);
- uw kind ernstig ziek is geweest en/of thuis extra zorg nodig heeft.
Waarom een kennismakingsgesprek?
Het doel van een kennismakingsgesprek is om de zorg die uw kind in het ziekenhuis nodig heeft gehad, inzichtelijk te maken voor de verpleegkundige van het Consultatiebureau. Het verloop van de opnameperiode wordt besproken. Zo vindt een optimale zorgoverdracht plaats van ziekenhuis naar Jeugdgezondheidszorg.
Bezoek na ontslag
In samenwerking met het consultatiebureau bieden wij een warme overdacht aan. Dit houdt in dat de verpleegkundige van het ziekenhuis een korte overdracht geeft aan de jeugdgezondheidszorg verpleegkundige van het consultatiebureau. Dit kan telefonisch of de verpleegkundige wordt uitgenodigd voor een overdracht in het ziekenhuis. In een enkel geval zal verpleegkundige van de afdeling Neonatologie bij u op huisbezoek komen.
Afspraak kennismakingsgesprek
Een verpleegkundige van de afdeling vraagt u of u een kennismakingsgesprek wilt. Hij/zij vraagt dan uw toestemming om contact op te nemen met de GGD Jeugdgezondheidszorg. Daarna wordt in overleg met u een afspraak gepland. Dit gesprek kan op de afdeling of bij u thuis plaatsvinden.
Linkjes
- https://www.viecuri.nl/disclaimer-patienteninformatie
Vragen
Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Stel uw vragen tijdens het eerstvolgende bezoek of bel naar:
Contact
Opmerkingen
- Ziet u een typfout, een taalkundige fout, of heeft u moeite met de leesbaarheid?
-
Stuur een e-mail naar communicatie@viecuri.nl en we zoeken een passende oplossing.
Disclaimer
Deze informatie is algemeen en geen behandeladvies. De informatie is ook geen vervanging van de afspraken die tussen patiënt en zorgverlener zijn gemaakt. VieCuri kan niet aansprakelijk worden gesteld voor schade als gevolg van mogelijke onjuistheden. Bekijk hier de uitgebreide disclaimer.1