Naam van het kind |
|
Telefoonnummer ouders |
Ouder 1:
|
Ouder 2: |
|
Allergie voor: (Vul in het voedingsmiddel of de voedingsmiddelen waarvoor er een allergie bestaat) |
|
Eventueel een foto |
Algemene adviezen:
- Voorkom blootstelling aan ……………. tijdens eet- en drinkmomenten door het kind alleen producten te geven die de ouders hebben meegegeven of door etiketten te screenen op de aanwezigheid van ……………. . Bij twijfel het product niet geven. Of maak een foto van de ingrediënten en overleg hierover met de ouders.
- Maak met de ouders een lijst van voedingsmiddelen die zonder problemen gegeven kunnen worden. Maak afspraken over traktaties, zorg eventueel voor een ‘eigen’ snoeptrommel.
- Let op! kruisbesmetting tijdens en na het eten, bijvoorbeeld een mes met rest pindakaas in de margarine, het knoeien met een koekje met melk of ei of etensresten onder de tafel.
- Voorkom (hand)contact met ……………. , bijvoorbeeld tijdens knutselen (pindaketting rijgen) en/of kookactiviteiten (deeg met melk of ei) . Overleg met de ouders over alternatieven.
- Zorg ervoor dat de noodmedicatie met een instructie altijd aanwezig is in de buurt waar het kind is (gymles, schoolreis, uitstapje met de klas, etc.). Beschrijf duidelijk waar deze medicatie aanwezig is. Oefen regelmatig met de adrenalinepen trainer.
- Zorg ervoor dat er altijd iemand aanwezig is die bekend is met het toedienen van de noodmedicatie. Maak een lijst van de personen de noodmedicatie kunnen toedienen, houd rekening met de aanwezigheid.
Alle (inval)medewerkers en vrijwilligers die betrokken zijn bij het kind tijdens eet- en drinkmomenten, een uitje met de klas/groep of andere activiteiten dienen op de hoogte te zijn van de inhoud van het opgestelde protocol
Herkenning van een allergische reactie en behandeling ?
De allergische reactie verschilt per kind in klachten en ernst van de klachten en de nodige behandeling. Stel in samenspraak met de ouders een lijst van mogelijke klachten op met de daarbij behorende stappen die genomen moeten worden.
Bij een ernstige allergische reactie:
In volgorde van handelen:
- Medicatie toedienen volgens instructie
- 112 bellen
- Ouders bellen
Contact
Opmerkingen
- Ziet u een typfout, een taalkundige fout, of heeft u moeite met de leesbaarheid?
-
Stuur een e-mail naar communicatie@viecuri.nl en we zoeken een passende oplossing.
Disclaimer
Deze informatie is algemeen en geen behandeladvies. De informatie is ook geen vervanging van de afspraken die tussen patiënt en zorgverlener zijn gemaakt. VieCuri kan niet aansprakelijk worden gesteld voor schade als gevolg van mogelijke onjuistheden. Bekijk hier de uitgebreide disclaimer.