Inleiding
Het Centrum voor Diagnostiek is een unieke afdeling in de Nederlandse ziekenhuiswereld. Het centrum biedt extra service aan u als patiënt omdat u hier, dichtbij de hoofdingang, terecht kunt voor de meest voorkomende onderzoeken. U kunt hiernaar verwezen zijn door uw huisarts of door een specialist van het ziekenhuis.
Waar bevindt zich het Centrum voor Diagnostiek?
Voor het Centrum voor Diagnostiek volgt u routenummer 11. Als u via de hoofdingang het ziekenhuis binnenkomt, houdt u rechts aan vóór het restaurant op de zorgboulevard. Aan het einde bevindt zich het Centrum voor Diagnostiek.
Welke onderzoeken vinden hier plaats?
De meest voorkomende onderzoeken vinden plaats in het Centrum voor Diagnostiek. Zo kunt u hier terecht voor:
Voordeel is dat als u meerdere onderzoeken moet ondergaan deze achter elkaar op dezelfde afdeling kunnen plaatsvinden. U hoeft dus niet meer verschillende afdelingen te bezoeken, waar u iedere keer moet wachten.
Hoe werkt het Patiëntenbegeleidingssysteem?
Bij binnenkomst ziet u aan de rechterkant het Patiëntenbegeleidingssysteem (nummerautomaat).
U toetst hier uw keuze in:
- Röntgenfoto’s
- Bloedprikken en/of röntgenfoto’s
- Trombosedienst
- Materiaal afgifte
- Functieonderzoek
- Kinderen jonger dan 1,5 jaar
Bij de keuze bloedprikken en/of röntgenfoto’s en kinderen jonger dan 1,5 jaar krijgt u een nummer. U kunt plaatsnemen in de wachtruimte. U ziet op het bord (eerste oproep ) wanneer u zich aan welke balie kunt melden. Hier wordt u ingeschreven en krijgt u een nieuw nummer voor het bloedprikken of röntgenfoto’s. U neemt opnieuw plaats in de wachtruimte. Wanneer dit nummer verschijnt op het bord (tweede oproep) kunt u bij het priklaboratorium of de radiologie binnenlopen.
- Komt u voor priklaboratorium en ook voor radiologie dan bent u op die afdeling waar de wachtrij het kortste is het eerste aan de beurt. De totale wachttijd wordt zo verkort.
- Heeft u trombosedienst ingetoetst (alleen ’s morgens) dan kunt u meteen doorlopen naar de wachtkamer. U wordt dan opgeroepen in de prikcabine van de trombosedienst. U krijgt géén nieuw nummer.
- Voor afgifte materialen gaat u naar de materiaal afgiftebalie. Hier kunt u alle materialen afgeven met uitzondering van semenanalyse en semenopwerking. Dit kunt u inleveren op routenummer 22.
- Komt u voor functieonderzoek dan ziet u waar u zich moet melden (linksachter in de wachtruimte).
Indeling Centrum voor Diagnostiek
|
Priklaboratorium
Het priklab bestaat uit een grote ruimte en diverse, deels open, kamers. In deze ruimte hangen schermen, waarop aangegeven staat in welke kamer u moet zijn. Door de verdeling in kamers hebben de patiënten volledige privacy en hebben de medewerkers toch (oog)contact met elkaar.
Er zijn zes prikkamers, een kamer voor de trombosedienst, één prikkamer met ligbed, speciaal ingericht als kinderprikkamer.
Radiologie (Röntgen)
In deze gang zijn twee kamers ingericht waar u terecht kunt voor röntgenfoto’s zonder afspraak.
Een kamer is ingericht voor Dexa-onderzoeken (botmeting). Dit is alleen op afspraak.
Intern functie onderzoek
Linksachter in de wachtruimte vindt u de gang voor interne functie onderzoek. Er zijn diverse kamers ingericht waar de onderzoeken kunnen plaatsvinden.
Opmerkingen
- Ziet u een typfout, een taalkundige fout, of heeft u moeite met de leesbaarheid?
-
Stuur een e-mail naar communicatie@viecuri.nl en we zoeken een passende oplossing.
Disclaimer
Deze informatie is algemeen en geen behandeladvies. De informatie is ook geen vervanging van de afspraken die tussen patiënt en zorgverlener zijn gemaakt. VieCuri kan niet aansprakelijk worden gesteld voor schade als gevolg van mogelijke onjuistheden. Bekijk hier de uitgebreide disclaimer.