Complex Regionaal Pijn Syndroom (CRPS)

Fysiotherapeutisch functionele trainingstherapie

Inleiding

U heeft deze informatie gekregen op de pijnpoli. U heeft al informatie gehad hoe fysiotherapie kan bijdragen om van de klachten van het Complex Regionaal Pijn Syndroom (CRPS) af te komen. Hier kunt u alle informatie rustig nalezen.

Doel

Het doel is om u pijnvrij te laten functioneren, zodat u uw dagelijkse activiteiten kunt uitvoeren zoals u gewend was voordat de klachten ontstonden. Het traject richt zich dan ook met name op uw huidige functieniveau en het niveau dat u voorheen had. Dit betekent dat een groot deel van de behandeling gericht is op activiteiten die u dagelijks toepast in uw eigen specifieke situatie.

 

U (en uw eventuele partner) bespreekt met de fysiotherapeut wat u aan het eind van het traject weer wilt kunnen. Dit is uw hoofddoel. Om dit te bereiken worden een aantal subdoelen gesteld, die er aan bijdragen om het hoofddoel te bereiken. Dit hoofddoel zal als rode draad door de behandeling lopen.

Wat houdt het traject in?

  • Oefenprogramma gericht op het uitvoeren van activiteiten in het dagelijks leven.
  • Verminderen van bewegingsbeperkingen.
  • Versterken van de spierkracht van de gehele keten.
  • Opheffen van eventuele bewegingsangst.

Om uw doel te bereiken is het van essentieel belang om zelf, met uw eventuele partner, in de thuissituatie te oefenen om de behandeling te laten slagen.

Duur

Het programma duurt ongeveer drie 3 maanden. In deze periode heeft u acht tot tien afspraken bij de fysiotherapeut.

Vervolgtraject

Wanneer u het volledige traject bent doorlopen kunt u er in overleg met uw fysiotherapeut voor kiezen om de therapie voort te zetten. Dit heeft zin als u en uw fysiotherapeut nog vooruitgang te verwachten.

Verwijzing

De anesthesist stuurt een verwijzing naar de fysiotherapeuten van Vitaal in Beweging. Een van hen neemt contact met u op voor het maken van een afspraak.

Werkwijze

Tijdens de fysiotherapeutische intake brengen we uw klachten in kaart middels een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek. Ook zullen een aantal meetinstrumenten worden afgenomen. De fysiotherapeut bespreekt het resultaat hiervan en stelt in overleg met u een behandelplan op. Als blijkt dat er informatie ontbreekt, nemen we, na uw goedkeuring, contact op met uw verwijzend arts.

Vergoeding zorgverzekeraar

Als u deelneemt aan het fysiotherapeutisch traject doet u dit op vrijwillige basis met verwijzing van de anesthesisten van de pijnpoli. Deze behandelingen worden, afhankelijk van uw polisvoorwaarden, uit de aanvullende verzekering vergoed.

Bent u niet aanvullend verzekerd of heeft u al eerder fysiotherapie gehad dit jaar en de behandelingen voor de aanvullende verzekering verbruikt dan zijn de kosten voor uzelf.

Chronische lijst

Afhankelijk van uw indicatie voor fysiotherapie valt uw diagnose onder de ‘chronische lijst’ (lijst Borst). Dit betekent dat de eerste 20 behandelingen uit de aanvullende verzekering worden vergoed.

Vanaf de 21e behandeling worden de behandelingen uit de basisverzekering vergoed. Wij raden u aan, om vooraf de voorwaarden in uw verzekeringspolis goed door te lezen. U kunt ook contact opnemen met uw zorgverzekeraar voor informatie over de vergoeding.

Vragen

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Stel uw vragen tijdens het eerstvolgende bezoek of bel naar:

Contact

Opmerkingen

  • Ziet u een typfout, een taalkundige fout, of heeft u moeite met de leesbaarheid?
  • Ziet u teksten of afbeeldingen met auteursrechten die wij niet hebben vermeld?

Stuur een e-mail naar communicatie@viecuri.nl en we zoeken een passende oplossing.

Disclaimer

Deze informatie is algemeen en geen behandeladvies. De informatie is ook geen vervanging van de afspraken die tussen patiënt en zorgverlener zijn gemaakt. VieCuri kan niet aansprakelijk worden gesteld voor schade als gevolg van mogelijke onjuistheden. Bekijk hier de uitgebreide disclaimer.1