Na een angiografie en/of dotter met/zonder stentplaatsing
Na het onderzoek wordt u teruggebracht naar de afdeling.
Na de ingreep heeft u 2 of 6 uur uur bedrust. Als er een closuredevice angioseal© geplaatst is, is de bedrust 2 uur. Als deze niet is geplaatst is dan is de bedrust 6 uur.
U hebt om uw heupen een strak verband, dit wordt na 2 of 6 uur verwijderd
Om een bloeding te voorkomen, dient u het been, waarin is geprikt, rustig te laten liggen. Ook uw hoofd mag u niet optillen, omdat u dan uw spieren aanspant.
Tijdens deze periode vindt regelmatig controle plaats van wond, pulsaties voeten, bloeddruk en hartslag.
Als het verband is verwijderd mag u uit bed en voorzichtig mobiliseren. U mag de afdeling niet verlaten.
Let op!
Heeft u na ontslag lichamelijke klachten die te maken hebben met uw onderzoek/behandeling dan kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de polikliniek Chirurgie. Buiten deze uren en in het weekend kunt u contact opnemen met de Spoedeisende Hulp (SEH) in Venlo.
Pijn
Zo nodig kunt u bij pijn maximaal 4 keer per dag (24 uur) twee tabletten Paracetamol 500 mg. innemen.
Naar huis
U blijft een nacht ter observatie in het ziekenhuis. Het maakt niet uit of er alleen een angiografie is gedaan of een dotter met of zonder plaatsing van een stent. Indien er een closuredevice angioseal is geplaatst, dan krijgt u een patiëntenkaart mee, deze dient u 90 dagen bij u te dragen.
Rolstoel:
Het is verstandig als degene die u komt ophalen een rolstoel meebrengt naar de afdeling. Rolstoelen staan bij de ingang van het ziekenhuis. Voor het gebruik is een muntstuk van € 2 nodig. Vriendelijk verzoek om de rolstoel na gebruik terug te plaatsen.
Leefregels thuis
De eerste vijf dagen na het onderzoek en/of behandeling:
Als u na vijf dagen geen klachten meer heeft mag u uw normale bezigheden weer uitvoeren.
Looptest en controle afspraak
Als u bent gedotterd krijgt u thuis bericht, wanneer uw looptest en controle afspraak is. Heeft u na veertien dagen nog niets vernomen neem dan contact op met het secretariaat Chirurgie:
(077) 320 53 14
Roken
Indien van toepassing krijgt u het advies te stoppen met roken. U kunt hierbij hulp vragen via uw huisarts of vaatchirurg.
Vragen of problemen
Heeft u nog vragen of doen zich problemen voor dan kunt u tijdens kantoortijden (08.30 – 17.00 uur) contact opnemen met de polikliniek Chirurgie.
Na de ingreep, buiten kantoortijden of in het weekeinde kunt u voor dringende vragen contact opnemen met de Spoedeisende Hulp in Venlo:
Linkjes
- https://www.viecuri.nl/disclaimer-patienteninformatie
Contact
Opmerkingen
- Ziet u een typfout, een taalkundige fout, of heeft u moeite met de leesbaarheid?
-
Stuur een e-mail naar communicatie@viecuri.nl en we zoeken een passende oplossing.
Disclaimer
Deze informatie is algemeen en geen behandeladvies. De informatie is ook geen vervanging van de afspraken die tussen patiënt en zorgverlener zijn gemaakt. VieCuri kan niet aansprakelijk worden gesteld voor schade als gevolg van mogelijke onjuistheden. Bekijk hier de uitgebreide disclaimer.1