Samenwerking
Meer dan 150 patiënten met kanker van de dikke darm of endeldarm worden elk jaar behandeld in VieCuri. Vijf verschillende specialismen helpen u om de optimale behandeling te bespreken. De MDL-arts stelt de diagnose met behulp van een flexibele slang in het inwendige deel van de darm en waarna onderzoeken van de afdeling Radiologie volgen. De radiotherapeut zal u voor de operatie zo nodig bestralen waarna de operatie volgt. Vaak kan die operatie als kijkoperatie worden uitgevoerd, waardoor u minder pijn heeft. De nabehandeling met chemotherapie wordt zo nodig gegeven door de internist-oncoloog. In dit proces begeleiden onze gespecialiseerde darmverpleegkundigen (verpleegkundig consulent coloncaren) u vóór, tijdens en na de operatie.
Ook kunnen wij u, indien nodig, chirurgisch behandelen voor uitzaaiingen in de lever.
Continue pijnstilkatheter na operatie voor dikkedarmkanker
Met deze pijnstillingsmethode krijgt u aan het eind van de operatie een dun slangetje in de wond geplaatst waardoor continu een pijnstillend middel wordt afgegeven. U heeft hierdoor minder pijn en herstelt sneller. U kunt vaak eerder naar huis en u heeft minder kans op bijwerkingen of complicaties gerelateerd aan morfinegebruik. Het grootste deel van de patiënten met dikkedarmkanker is ouder dan 70 jaar. Bij deze groep zijn de mogelijke bijwerkingen van de gangbare pijnstiller morfine vervelend: obstipatie, slaperigheid, delier en valgevaar maar bij langdurig gebruik is er ook kans op verslaving. Dankzij deze methode heeft twee derde van de patiënten geen morfine nodig op de verpleegafdeling. Deze pijnstillingsmethode wordt vooral toegepast bij patiënten, van 70 jaar en ouder, die in verband met een tumor in de dikke darm een operatie ondergaan. Deze methode kan ook toegepast worden bij patiënten jonger dan 70 jaar.
Linkjes
- https://www.viecuri.nl/disclaimer-patienteninformatie
Vragen
Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Stel uw vragen tijdens het eerstvolgende bezoek of bel naar:
Contact
Opmerkingen
- Ziet u een typfout, een taalkundige fout, of heeft u moeite met de leesbaarheid?
-
Stuur een e-mail naar communicatie@viecuri.nl en we zoeken een passende oplossing.
Disclaimer
Deze informatie is algemeen en geen behandeladvies. De informatie is ook geen vervanging van de afspraken die tussen patiënt en zorgverlener zijn gemaakt. VieCuri kan niet aansprakelijk worden gesteld voor schade als gevolg van mogelijke onjuistheden. Bekijk hier de uitgebreide disclaimer.1